Власеница: Захвалност Влади Српске за помоћ народној кухињи

Срна
Foto: Илустрација

ВЛАСЕНИЦА- Секретар Црвеног крста у Власеници Милена Неђић захвалила је Влади Републике Српске што је поводом предстојећих васкршњих празника уплатила једнократну помоћ свим јавним кухињама у Српској, међу којима је и власеничка.

Неђићева је навела да ово није прва помоћ Владе и изразила наду да ће их бити и у будућности.

"Лијепо је знати да нисмо сами и да институције Српске брину о својим грађанима", истакла је Неђићева.

Она је додала да је Црвени крст данас завршио васкршњу подјелу за 40 корисника који су умјесто уобичајеног топлог оброка добили јаја, печење и слаткише.

"Жељели смо да за Васкрс имају свечани ручак и да им бар мало уљепшамо предстојеће празнике, да осјете да нису заборављени", изјавила је Неђићева Срни.

Она је рекла да су ову помоћ обезбиједили уз подршку општине Власеница и донатора Синише Еркића, Далибора Деурића и Синише Маринковића, те неких трговинских радњи.

Неђићева је навела да, од када је почела епидемија вируса корона, корисници Народне кухиње топли оброк носе кући, не задржавају се у просторији, а онима који су лошијег здравственог стања или су удаљени од Власенице, оброке достављају на кућну адресу.

Корисник Народне кухиње Љубинка Стјепановић захвалила је људима који брину да на вријеме добију оброке.

"Док је њих нико неће остати гладан. За празнике увијек добијамо свечанији ручак као и сада - печење, јаја и слаткише", изјавила је Стјепановићева и захвалила за помоћ.

Неђићева је најавила подјелу прехрамбено-хигијенских пакета за око 15 социјално угрожених и вишечланих породица, који ће им бити уручени након васкршњих празника.

У Народној кухињи у Власеници дневни оброк добија четрдесетак становника ове општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана