Власеница: Тужбе скројиле дефицит

Срна
Власеница: Тужбе скројиле дефицит

Власеница - Општина Власеница забиљежила је у прва три мјесеца буџетски дефицит од око 15.000 КМ, највише због ванредних трошкова на појединим буџетским позицијама, изјавио је Срни начелник те општине Драгослав Тодоровић.

Коментаришући квартални извјештај о извршењу буџета, који је данас усвојен на редовној сједници власеничке Скупштине, Тодоровић је објаснио да су ванредне трошкове створиле извршне судске пресуде у укупном износу од 40.000 КМ, изречене по основу радних спорова из ранијих година.


"Да није било тих пресуда, имали бисмо суфицит. Овај мањак у општинској каси није значајан, поготово у поређењу са ранијим годинама када смо за исти период били у мањку и до 120.000 КМ. Сигуран сам да ће до краја године овај дефицит бити анулиран", рекао је Тодоровић.

Гласању о приједлогу одлуке о извршењу буџета нису приуствовали одборници опозиционог СНСД-а.

Предсједник Клуба одборника те странке Александар Краљевић изјавио је Срни да су одборници СНСД-а напустили сједницу, јер им није одговорено на захтјев за приступ информацијама којим су затражили да им се предоче подаци колико која политичка партија плаћа општини за закуп пословних просторија, истичући да једино та странка плаћа закуп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана