Потписани уговори за обнову седам стамбених јединица у Власеници

Срна
Foto: Срна

ВЛАСЕНИЦА- Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и представници федералног Министарства расељених лица и избјеглица потписали су данас уговоре са седам корисника који су конкурисали на јавни позив за реконструкцију и обнову стамбених јединица с циљем повратка у локалне заједнице на територији Републике Српске у току ове године.

Краљевић је захвалио Министарству расељених лица и избјеглица Федерације БиХ за досадашњу сарадњу и изразио наду да ће она бити настављена, додавши да ће локална заједница наставити реализацију пројеката који ће побољшати услове живота становника Власенице.

Представник федералног Министарства Емира Мешић рекла је новинарима да се на коначној листи нашло седам корисника који су задовољили законом прописане услове да добију грађевински материјал.

Она је додала да сваке двије године расписују јавни позив, гдје корисници морају да испуне опште и посебне критеријуме.

"Сваки од њих има различиту потребу и изласком на терен оцјењено је шта коме треба. Они су дужни да уграде материјал у наредних шест мјесеци, што брже то боље, да га адекватно ускладиште да не би пропао, да га не одвуку на другу локацију и да га неко не украде", изјавила је Мешићева.

Осмочлана породица Девле Ћатић живи у кући у центру Власенице на којој су неопходни радови од темеља до крова.

"Захвалила бих Министарству и начелнику Краљевићу који су помогли да дође до реализације овог пројекта и без чије помоћи не бисмо могли да почнемо радове. Имам дјете са посебним потребама, тако да ова донација много значи за мене и моју дјевојчицу", навела је Ћатићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана