Владика Фотије: неопходно очувати породицу и моралне вриједности

Срна
Владика Фотије: неопходно очувати породицу и моралне вриједности

ПЕЛАГИЋЕВО - Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије позвао је политичаре који воде српски народ да не потписују и не предају људску слободу и православно предање зарад европских обећања и мисионарења иза којег се, како је рекао, крију безакоње и неистина.

"Треба да смо духовно будни и мудри, да не чинимо ништа што је противно нашем предању, јер можемо сутра постати робови само једним потписом. Одговорност пред Богом и историјом је на политичарима", оцијенио је владика Фотије, али је апеловао и на савјест сваког човјека.

Бесједећи на празник спомена иконе Богородице Тројеручице у Храму Светог Пророка Илије у Пелагићеву, владика је навео да ће бити још притисака на српски народ и истакао да није лако људима који воде државу.

"Зато им треба наша подршка и ријеч, да нама нико не извози и не продаје маглу иза које се крије безакоње и неистина, да живимо православно предање, а не да будемо други неко зарад европске будућности. Ко зна шта ће сутра нама наметати. Ми њима не споримо ништа њихово, само нека они нас оставе на миру", поручио је епископ Фотије.

Владика је као приоритет и неопходност издвојио очување породице и правих моралних вриједности српског православног народа, а критиковао је европску родну теорију и одржавање "парада поноса" као рушење институција породице и самог човјека.

"Ми желимо слободу живота у Христу, у врлини, добру, у правди, честитости и искрености. Нека је њихова слобода њима, а нама наше православље свето", закључио је епископ Фотије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана