Владика Фотије: Људима потребни мир и заједништво

Срна
Владика Фотије: Људима потребни мир и заједништво

БИЈЕЉИНА - Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије позвао је данас сваког човјека да буде ревностан у врлини у домену свога посла и да се труди на добро српског народа и свих људи који живе у Републици Српској, као што је Свети пророк Илија био ревностан у вјери.

“Има пуно послова да се ради, да се обнављају цркве, да се граде путеви, потребне су нам брзе комукације, а да би све то могли учинити треба нам мир, да будемо ревносни у врлини и у добру и да идемо путем добрим и благословеним”, рекао је владика у бесједи на традиционалном окупљању Срба који су у рату протјерани из тузланске регије, “Илинданском сабору Тузлака у Пожарници”, код обновљеног храма Вазнесења Господњег.

Епископ Фотије назвао је Пожарницу мјестом страдања и мучеништва и истакао значај обновљеног храма око којег се окупља српски народ у завичају, да чува своју вјеру, традицију и постојање на овим просторима.

“Браћи Бошњацима хоћемо да кажемо да ми ту живимо и да ћемо живјети, у нормалној, братској заједници и разумијевању, како смо живјели у добра времена кроз историју”, рекао је владика.

Према његовим ријечима, људима треба мир и заједништво и да се такве ријечи чују.

“По свијету чујемо мноштво ријечи о ратовима, немирима, све их је више, али ми морамо бити ревносни у томе да проповиједамо мир и заједништво, разумијевање”, навео је епископ Фотије.

Он је истакао да се то исплати, када се види какве катастрофе рат оставља иза себе.

“Свако разуман ће рећи - нећемо то, хоћемо пут мира. Али, ми можемо једино да апелујемо да људи који одлучују о томе могу да то чују и уваже”, закључио је епископ Фотије.

“Илиндански сабор Тузлака у Пожарници” одржан је у организацији Завичајног удружења Тузлака у Бијељини и Црквене општине Пожарница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана