Владанова љубав према позоришним даскама руши све препреке

Љиљана Алексић
Владанова љубав према позоришним даскама руши све препреке

Бијељина - Труд и рад, жеља и упорност су оно што ме води кроз живот, каже млади бијељински глумац Владан Чалија, који полако крчи свој пут на глумачкој сцени у Београду.

Овај осамнаестогодишњак предано ради на томе да постане успјешан глумац.

- Ученик сам средње Економске школе у Бијељини, похађам глумачку школу у Београду у класи професора Небојше Глоговца, а написао сам и књигу "У свијету чуда" коју сам посветио глумици Ружици Сокић - прича своју животну причу овај талентовани младић коме ништа није тешко.

Још у петом разреду основне школе почео је да зарађује.

Са родитељима прави икебане које продаје на бијељинској пијаци за Божић и Васкрс, а тако је било и ове године.

Насмијано лице и љубазност привукли су ових дана бројне купце, а више од 700 икебана које је направио красиле су божићне трпезе његових суграђана.

- Већ девет година правимо икебане. Цијелу годину полако трају припреме, а два-три мјесеца пред празник почињу интензивнији послови - прича Чалија.

Сви чланови породице укључени су овај посао. Каже да му од руке најбоље иду икебана средње величине које се и најбоље продају. Зарађени новац улаже у своју будућност и снове. За њега је то глума.

Највећа инспирација му је лик и дјело српске глумице Ружице Сокић.

- Јако сам волио Ружицу. Када је умрла нисам могао то одмах да прихватим. Ипак, донио сам одлуку да одем у Београд и да посјетим њен гроб. Стицајем околности или сплетом судбине баш ту сам упознао њеног супруга Мирослава Микија Лукића, са којим сам се касније спријатељио - прича овај даровити Бијељинац.

Испоставило се да је тај сусрет био од судбинске важности за њега. На аудицију у Београд отишао је по наговору Ружичиног супруга Микија.

- Прошао сам аудицију у школи глуме коју је тада водио покојни Милорад Мандић Манда. Њега је наслиједио у школи такође велики глумац Небојша Глоговац и тако је све почело - каже овај младић.

Успјеси

Прошла година за Владана је била веома успјешна. Његова књига доживјела је друго издање, наставио је да ниже позоришне успјехе у школи глуме, а посебно се истиче крај године.

- За свега седам дана у децембру одиграо сам 40 представа. Креативност ми даје енергију и тако издржавам. Рад ме испуњава - каже Чалија.

Тим темпом наставља и у новој години. Очекују га припреме за упис на факултет драмских умјетности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана