Влада утврдила приједлог закона о граду Лакташи

Срна
Влада утврдила приједлог закона о граду Лакташи

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске утврдила је данас по хитном поступку Приједлог закона о граду Лакташи, којим се уређује подручје, надлежности, органи и финансирање града.

Као разлог за доношење овог закона наводи се да су Лакташи на основу одлуке Скупштине општине покренули поступак за додјелу статуса града и да су испуњени законски услови јер та локална заједница представља јединствену географску, социјалну, економску, историјску и територијалну цјелину са одговарајућим нивоом развоја.

Општина Лакташи више од три године има статус развијене јединице локалне самоуправе и стопу запослености изнад републичког просјека, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Влада Српске утврдила је по хитном поступку и Приједлог закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске, што је неопходно с обзиром на утврђивање Приједлога закона о граду Лакташи.

Влада Републике Српске донијела је одлуку о утврђивању општег интереса у сврху изградње саобраћајнице у бањалучком насељу Петрићевац, као и одлуке о утврђивању општег интереса ради изградње објекта у сврху санитарне заштите изворишта „Видовића врело“ и о утврђивању општег интереса у сврху изградње пута у насељеном мјесту Грабовица у општини Власеница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана