Влада Српске са милион КМ подржала завршетак изградње позоришта у Источном Новом Сарајеву

Срна
Foto: ГС

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Влада Републике Српске подржала је са милион КМ завршетак изградње зграде позоришта у Источном Новом Сарајеву, рекао је Срни начелник општине Јован Катић.

"Предсједник Владе Радован Вишковић већ је дао подршку за завршетак једног од приоритетних пројеката за ову локалну заједницу у износу од милион КМ", изјавио је Катић.

 Катић је навео да за завршетак зграде позоришта треба још око 2,5 милиона КМ, а Влада их је, након што су кандидовали овај пројекат. Он је додао да ће Влада Српске помоћи да се идуће године ријеши проблем водоснабдијевања у двије општине, као и да почне градња основне школе која је пријеко потребна у овој локалној заједници. Начелник је истакао да је за идућу годину Влада дала подршку за проблем рјешавања водоснабдјевања у општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

"Вриједност пројекта који смо планирали за наредну годину износи два милиона КМ, а Влада је обећала да ће нам помоћи. За сада нисмо сигурни да ли ће та помоћ износити тачно милион или 600.000 КМ", навео је Катић.

Катић је истакао да су већ добили подршку и за изградњу нове, пријеко потребне основне школе у овој локалној заједници, након што су пројекат кандидовали пред Владу.

Према његовим ријечима, за изградњу школе је потребно 4,5 милиона КМ, а општина сада завршава пројектну документацију и рјешавање имовинско-правних односа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана