Влада поништила смјене у Скупштини Сребренице

Срна
Влада поништила смјене у Скупштини Сребренице

Сребреница - Влада РС ставила је ван снаге одлуку о смјени предсједника и потпредсједника Скупштине општине Сребреница Хамдије Фејзића из СДА и Радомира Павловића из СНСД-а.

У одлуци Владе донесеној на приједлог Министарства управе и локалне самоуправе наведено је да су Фејзић и Павловић смијењени незаконито, с обзиром на то да у тренутку њихове смјене у скупштинској сали није била ниједна овлашћена особа која би предсједавала сједници.

Крајем марта у Скупштини општине Сребреница формирана је нова већина без најбројније српске странке СНСД-а, која има пет одборника. Скупштинску већину формирали су четири одборника СДА, два СДС-а, по један Странке за БиХ, СРС-а, ПДП-а и Просперитета за Сребреницу, те бивши одборник СДП-а. На сједници 28. априла смијењени су Фејзић и Павловић и тројица од пет начелника одјељења. Алија Табаковић из СДА именован је за предсједника Скупштине, а за потпредсједника Миле Станојевић из СДС-а.

Начелник Сребренице Младен Грујичић рекао је након тога да ће инсистирати на поштовању закона и изразио очекивање да ће Министарство управе и локалне самоуправе преиспитати одлуке донесене на посљедњој сједници. Истакао је да новоформирана већина није радила у складу са законом, пословником и Статутом општине, што је потврдило и Министарство управе и локалне самоуправе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана