Влада ће помоћи ницању индустријске зоне у Палама

М. Л.
Влада ће помоћи ницању индустријске зоне у Палама

Бањалука - Предсједник РС Милорад Додик истакао је да општина Пале има динамичан развој, који је неопходно наставити, те да је Влада Српске опредијељена да помогне стварање индустријске зоне у овој општини.

Додик је јуче, присуствујући обиљежавању Дана и крсне славе општине, Успења пресвете Богородице, рекао да је дошао да  честита становницима и начелнику Пала крсну славу и да заједно с њима обиљежи достигнућа и успјехе општине.

- Недавно смо разговарали о Олимпијском центру, којем ћемо помоћи да уведе систем осњежавања - подсјетио је Додик и додао да је за реализацију овог плана потребно око 11 милиона КМ и да ће, без обзира на тешку ситуацију у Олимпијском центру, Влада и институције РС обезбиједити новац да се то питање ријеши.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић истакао је да је ресорно министарство у разне видове социјалног збрињавања на подручју ове општине уложило око десет милиона марака. Савановић је казао да је ријеч о збрињавању по основу приватизације предузећа, запошљавања, бањске рехабилитације и осталог. 

Он је навео да је кроз Програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида на подручју Пала збринуто 148 породица, односно изграђено је 87 станова, те реализовано 67 неповратних новчаних помоћи. 

- Наставићемо и даље да улажемо у складу са могућностима - поручио је Савановић. 

Начелник Пала Бошко Југовић казао је да је између двије славе много урађено, те да их очекује пуно посла у Олимпијском центру прије туристичке сезоне на Јахорини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана