Витезови одмјеравају снагу у градском парку у Градишкој

М. В.
Витезови одмјеравају снагу у градском парку у Градишкој

Градишка - Борба витезова у стреличарству, бацању копља и мачевању, само је дио онога што ће моћи да виде посјетиоци витешког фестивала, који ће прекосутра бити организован у градском парку у Градишци.

Први витешки фестивал у РС организоваће Завичајни музеј Градишка у сарадњи са Удружењем "Бели орлови" из Србије поводом Међународног дана музеја. Завичајни музеј се на овај пројекат одлучио након великог интересовања публике приликом организовања изложбе "Доба витештва - оружје и оруђе средњовјековних ратника" вишег кустоса историчара Јанка Врачара из Музеја РС, коју је посјетило више од 3.000 посјетилаца.

- "Бели орлови" годинама израђују средњовјековно оружје и оклопе, те презентују витешке борбе широм Европе - рекао је в.д. директора музеја Бојан Вујиновић.

Ковач мачева из Удружења "Бели орлови" Слободан Маринац каже да ће у оквиру фестивала посјетиоци моћи да виде витешка надметања, која подразумијевају сценске договорене борбе.

Маринац је додао да ће публици бити презентована вјештина гађања са луком и стријелом, бацање сјекира, а биће организована и школа мачевања у оквиру које ће се се најмлађи "борити" са мачевима од пјене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана