Вишковић у Великогоспојинској литији: Породица је светиња

GS
Foto: Twitter

Породица је у православљу светиња и исконска вриједност од које се не може одустати и Влада Републике Српске ће наставити да предузима потребне мјере за очување и бројност породице, изјавио је премијер Српске Радован Вишковић.

Вишковић, који је вечерас учествовао у Милићима у Великогоспојинској литији за спас породице, поручио је да "морамо његовати породицу".

- Што више будемо давали значаја породици и васпитању наше дјеце бићемо здравије друштво и биће боља будућност и за Републику Српску. Влада је учинила много ствари, од бесплатних уџбеника, бесплатног превоза, суфинансирања каматних стопа. Ево сад, и за породице са четворо и више дјеце иде 750 КМ плус порези и доприноси. Ја се надам да је то само један сегмент оснаживања породице и да нас има што више. И драго ми је, што у разговору са младима чујем, да имају више од двоје дјеце - рекао је Вишковић.

Из Црквене општине Милићи навели су да је данас више него икад породица, која чини основу хришћанског и здравог живота уопште - угрожена и пред изазовима савременог друшва, које води ка њеној разградњи.

 Молиће се, како кажу, да се породица обожи, оснажи и умножи.

У Милићима је вечерас одржана свечана „Великогоспојинска литија за спас породице“, у којој је, заједно са великим бројем грађана Милића и околних општина, учествовао и премијер Радован Вишковић. pic.twitter.com/K92eZl1Xpe

— Влада Републике Српске (@Vlada_Srpske) August 28, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана