Вишковић у Шековићима: Захвалности свима који су одбранили Српску

Срна
Вишковић у Шековићима: Захвалности свима који су одбранили Српску

ШЕКОВИЋИ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Каштијељу код Шековића да је дошао у ово мјесто да се код споменика погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату поклони свим жртвама и захвалио свима који су допринијели одбрани Српске.

“Ово је гранично насеље општине Шековићи према Федерацији БиХ и практично Тузлански кантон граничи са њим, а овај споменик говори колики је, заиста, допринос ових људи у одбрани своје земље”, рекао је новинарима Вишковић након полагања вијенаца на споменик погинулим борцима Војске Републике Српске.

Вишковић, који је присуствовао и четвртој Котлићијади коју је организовало Завичајно удружење “Јавор-Каштијељ”, рекао је да је овај скуп, у суштини, само повод да се људи виде, разговарају, окупе на једном мјесту - у свом завичају.

“Пандемија вируса корона онемогућавала је овакве сусрете. Нажалост, још је присутна. Људи су нешто повољнију епидемиолошку ситуацију искористили и организовали ово дружење”, рекао је Вишковић.

Он је рекао да ће, према најавама организатора, ова котлићијада окупити и до 3.000 људи, од којих је велики број из дијаспоре.

Премијер Републике Српске изразио је увјерење да ће за наредну, пету котлићијаду, мјештани Каштијеља и околних насеља имати бољи прилаз од садашњег макадамског.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана