Вишковић у Лопарама отворио нови погон фабрике “Термоелектро опрема”

Срна
Вишковић у Лопарама отворио нови погон фабрике “Термоелектро опрема”

Лопаре - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је данас у Лопарама нови погон Фабрике “Термоелектро опрема”, у коме ће у наредне двије године посао добити 50 радника, те положио камен темељац за изградњу нове производне хале.

Врпцу су, уз Вишковића, свечано пресјекли начелник општине Лопаре Радо Савић и већински власник фабрике Илија Стјепановић, који ће потом положити камен темељац за изградњу нове производне хале површине 1.000 квадратних метара.

Вишковић је рекао да је ово добар повод да се да подршка једном привредном субјекту из Лопара да иде у нове инвестиције, гради нове објекте и запошљава људе.

Он је истакао да је Влада Српске опредјељена да подржава неразвијене опшитине у Српској и да је до сада уложила у званачјна средства у привредни сектор општине Лопаре.

У овој фабрици данас је инсталирана најсавременија ЦНЦ машина са плазма радним столом, која је ријетка на овим просторима.

Фабрика “Термоелектро опрема” бави се израдом дијелова за све врсте термоенергетских и индустријских објеката, дијелова за термоелектране, рафинерије и прехрамбену индустрију.

Дјелатност ове компаније је и инжињеринг, пројектовање, производња, монтажа и ремонт термоенергетских и термотехничких постројења.

У овој компанији тренутно је запослен 51 радник, од чега шест инжењера, 15 заваривача и 30 бравара.

Фабрика “Термоелектро опрема” ради у Лопарама од 2017. године и прати корак тржишта у производној хали од 4.000 квадратних метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана