Вишковић отворио хотел Златни бор на Сокоцу

Срна
Вишковић отворио хотел Златни бор на Сокоцу

Соколац - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је вечерас и званично хотел "Златни бор" на Сокоцу у чију је изградњу уложено 1.200.000 КМ, а биће категорисан са четири звјездице.

Вишковић, који је хотел отворио у присуству великог броја представника привредног, политичког и друштвеног живота Сарајевско-романијске регије, изразио је задовољство што је оваква инвестиција реализована у општини у којој годинама недостаје хотел са собама за преноћиште и боравак гостију на дуже вријеме.

"Сви грађани Сокоца и они који буду имали потребу да дођу у овај град имаће гдје да се угосте, преноће и понесу лијепе успомене и са Романије и овог мјеста", рекао је Вишковић и захвалио инвеститорима што су се одлучили за градњу оваквог објекта. Један од инвеститора овог угоститељског објекта Милан Јоловић Легенда рекао је новинарима да му је посебна част што је данас премијер Вишковић свечано отворио овај хотел, који ће испуњавати услове да буде категорисан са четири звјездице. "Хотел `Златни бор` намијењен је за транзитни, ловни и спортско-рекреативни туризам и већ постоји велико интересовање атлетских клубова из Србије, јер имамо идеалне услове за висинске припреме спортиста", истакао је Јоловић. Он је изразио задовољство што је заједно са другим инвеститором - Миланом Ћебићем са Сокоца одржао обећање дато у септембру 2017. да ће хотел бити изграђен до отварања 56. Међуопштинских омладинских спортских игара /МОСИ/ "Соколац 2019". Јоловић је нагласио да је у првој фази изградње за госте оспособљно 13 соба са 28 лежаја, ресторан и љетна башта са кафићем. Он је најавио да ће у другој фази, до септембра бити опремљен велнес центар у оквиру којег ће бити савремена теретана, базен, сто за масаже, велнес и слана соба. Према његовим ријечима, овај угоститељски објекат ће запошљавати 22 радника, уз тенденцију проширења апартманског дијела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана