Вишковић и Брнабићева разговарали о заједничким пројектима Српске и Србије

ГС
Вишковић и Брнабићева разговарали о заједничким пројектима Српске и Србије

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, саопштено је из Владе РС.

У отвореном и срдачном разговору, предсједник Владе захвалио се, у име Владе РС, на подршци коју је Србија у претходном периоду пружила Републици Српској при реализацији инфраструктурних пројеката.

“На састанку је разговарано о заједничким пројектима из области изградње саобраћајне инфраструктуре, енергетике и гасификације, попут изградње ауто-пута, хидроелектране 'Бук Бијела', те аеродрома у Требињу, чија реализација предстоји у наредном периоду”, наводи се у саопштењу.

Поред наведеног, на састанку разговарано је и о предстојећој заједничкој сједници двије владе која ће бити одржана у Источном Сарајеву.

Оцијењено је да је досадашња сарадња између РС и Србије одлична, те да постоји простор за њено даље унапређење.

“Премијер Српске Радован Вишковић захвалио је Србији и на пруженој помоћи током пандемије вируса корона, посебно када је ријеч о процесу имунизације”, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, у делегацији Владе Републике Српске, осим премијера Вишковића, у разговорима су учествовали министар финансија Зора Видовић и министар унутрашњих послова Драган Лукач, док су у делегацији Владе Републике Србије, осим премијерке Ане Брнабић, били и министар унутрашњих послова Александар Вулин, амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић, генерални конзул у Бањалуци, те генерални секретар Министарства финансија Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана