Вишковић: Биће настављен развој Требиња

Срна
Вишковић: Биће настављен развој Требиња

ТРЕБИЊЕ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић, коме је данас у Требињу уручена Повеља града, изјавио је да га ово признање обавезује да настави да подржава убрзани развој Требиња, те најавио да ће се у наредном периоду настојати да се Херцеговина путном инфраструктуром отвори према остатку Српске, матици Србији и Београду.

Вишковић је на свечаној сједници Скупштине града Требиња, поводом 105 година од ослобођења града у Првом свјетском рату, захвалио за признање за развој и просперитет, како је рекао, њему драге Херцеговине и Требиња, истакавши да му посебно значи то што га је добио на данашњи дан када је Требињу подарена слобода за којом је народ тада вапио.

Он је рекао да му признање града Требиња импонује, али и да га обавезује да и убудуће пружи још већи допринос развоју овог дијела Српске, додајући да је као премијер Српске настојао да води рачуна о равномјерном развоју Републике.

Премијер Српске је изразио задовољство што је могао да помогне Требињу да се убрзано развија и да данас буде једна од највећих туристичких дестинација у Српској и БиХ, истакавши да сви желе да се тако и убудуће настави.

- Поносан сам и што ће Требиње, Херцеговина и овај крај који се наслања на Црну Гору и Хрватску ускоро добити најсавременији клинички комплекс, што ће омогућити да ово поднебље постане још привлачнија дестинација за живот - рекао је Вишковић и поручио да нема бољег мјеста за живот него што је Република Српска.

Он је истакао да српском народу никада као данас није било важније да има саборност и јединство.

- Упркос неким политичким неслагањима и различитим мишљењима, сигуран сам да нам је свима на првом мјесту Република Српска, наша Херцеговина, Требиње и сви крајеви наше предивне земље, као и народ, вриједни радници и домаћини које има Српска - истакао је Вишковић.

Он је нагласио да Српска има перспективу, шансе и будућност и поновио да је слога веома важна и потребна.

Премијер је поводом данашњег празника рекао да су Срби увијек доносили слободу и жељели да је подаре и другима.

- Херцеговина, Требиње и сви дијелови Српске и данас су спремни да пруже руку свима који у нама виде партнере и људе који никад у себи нису и неће носити мржњу, него љубав и жељу да штитимо своје - рекао је Вишковић и додао да српска војска никада у историји није била окупаторска, него је само штитила своја огњишта, вјеру и имовину.

На свечаној сједници Скупштина града Требиња поводом 105 година од ослобођења града у Првом свјетском рату додијељена су градска признања.

Повеља града припала је српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу, дугогодишњем културном раднику Слободану Вујовићу, а постхумно привреднику и хуманисти Слободану Станковићу.

Добитници захвалнице су бивши амбасадор Бугарске у БиХ Августина Цветкова Карабашева и Дом ученика у Требињу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана