Вишеград: Гимназијалци обиљежили 40 година од матуре

Срна
Вишеград: Гимназијалци обиљежили 40 година од матуре

Вишеград - Матуранти вишеградске Гимназије обиљежили су 40 година од завршетка средњошколског образовања и том приликом одржали један школски час.

Професор српског језика Дивна Васић из Вишеграда рекла је да је ово генерација која је матурирала 1975. године и посљедња је генерација ученика у старој згради вишеградске Гимназије.

"Наша генерација је ишла шест дана у школу, у први разред се уписало четири одјељења Гимназије, а до матуре су стигла само два одјељења", каже Васићева.

Она истиче да у овој генерацији има пет изузетно добрих љекара, инжењера, професора, правника и да је то врло успјешна генерација вишеградских гимназијалаца.

"Разасути смо по цијелом свијету, од Аустралије, Шведске, Њемачке, Канаде, а ово је враћање у наше најљепше и најсрећније дане, причање о свему што нас веже за школу и за наш град, за нашу младост која је најљепши дио људског живота", рекла је Васићева.

Економиста Бранка Средојевић из Новог Сада каже да ће се у наредном периоду годишње скупљати због дружења.

"Наша генерација је била врло успјешна. Посебно ми је жао што је срушена стара зграда Гимназије јер је могла бити лијеп историјски споменик и била је симбол нашег окупљања", рекла је Средојевићева.

Љекар Александар Мољевић из Ужица каже да је ова генерација најбоља у историји вишеградске Гимназије, јер је више од половине ученика било одличних и већина је завршила факултете.

Бивши гимназијалци су након школског часа славље наставили у једном од вишеградских ресторана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана