Вишечлана породица из Ситнеша добиће нови дом: Стојковићима у помоћ прискочили и борци

Д. Ј.
Вишечлана породица из Ситнеша добиће нови дом: Стојковићима у помоћ прискочили и борци

СРБАЦ - Борачка организација из Српца подржаће хуманитарну акцију коју је покренула Парохија лепеничка за изградњу куће четворочланој породици Драгана Стојковића из Ситнеша.

Предсједник организације Горан Плотан рекао је да ће борци од уштеда које су остварили у текућем пословању помоћи да се наставе радови на кући која се гради од априла ове године.

- Чули смо да је изливен темељ и подигнути зидови до друге плоче, па ћемо обезбиједити цемент који је потребан за ову фазу радова. Наша организација преко Фонда солидарности такође ће изградити у овој години три куће за борце слабијег имовног стања, а значајан број ће бити реновиран - казао је Плотан.

Драган Стојковић живи са супругом у неусловној кући са двије малољетне кћерке које похађају основну школу.

- Незапослен сам и углавном радим за дневницу, а супруга је запослена у једној текстилној фирми. Нисмо имали новца да санирамо стару кућу и баш нам је било тешко јер је све дотрајало. Захвалан сам онима који су се сјетили да нам помогну, што ће много значити и мојим родитељима, који ће се преселити код нас јер је и њихова кућа у лошем стању - рекао је Драган.

Како би се кућа барем покрила до зиме, потребна су значајна средства, па се позивају грађани да оставе прилоге у кутијама које су постављене у црквама лепеничке парохије или да уплате донацију на жиро-рачун који је отворен у Сбербанци на број: 567 353 5000 350 292, на име Драган Стојковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана