Вишечлана породица Деретић усељава у нову кућу

Срна
Foto: Срна

НОВИ ГРАД - Вишечлана породица Деретић из Прусаца код Новог Града уселиће сутра у нову кућу изграђену у оквиру познатог телевизијског серијала "Радна акција са Тамаром", који се у Републици Српској реализује у сарадњи са борачким организацијама и социјалним службама.

Водитељка емисије Тамара Грујић рекла је Срни да је ово једанаеста од 15 кућа колико ће их бити изграђено у Републици Српској.

"У овом случају помажемо самохраној мајци која живи са четворо дјеце - два сина и двије кћерке, а муж јој је преминуо прије неколико мјесеци. Има још једну кћерку која је удата", навела је Грујићева.

Она је објаснила да се акције реализују у сарадњи са борачким организацијама и социјалним службама у Републици Српској.

"Начин на који радимо зависи и од локалне заједнице, а у Новом Граду имамо одличну сарадњу. Ово је једна од највећих кућа у серијалу, има више од 100 метара квадратних. Оно што нисмо имали обезбиједила је општина и заиста су нам изашли у сусрет", нагласила је Грујићева.

Она је навела да је кућа изграђена и опремљена за шест дана, додајући да екипа која реализује ову емисију настоји да на најбољи начин представи природне љепоте, традицију и културу сваког краја у који долази.

Грујићева каже да ће серијал из Републике Српске на Телевизији "Прва" бити емитован на прољеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана