Више стотина такмичара и посјетилаца на Невесињској олимпијади

Срна
Више стотина такмичара и посјетилаца на Невесињској олимпијади

Невесиње - На 142. "Невесињској олимпијади" данас се окупило више стотина такмичара и велики број посјетилаца који су на ову културно-спортску манифестацију стигли из цијеле регије.

На Братачком лугу надомак Невесиња данас је одржан централни догађај на коме су одржана такмичења у традиционалним и витешким дисциплинама, те популарне коњске трке.


У великој трци пунокрвних коња побједу је однијело грло "Алкапела" Милана Дунђера из Билеће.

У трци брдско планинских коња побједник је грло "Звјездан" Драгана Вучака из Рогатице.

У трци арапских коња сва три прва мјеста однијела су грла породице Дунђер из Билеће, а прво мјесто је освојило грло "Малброк" Дражена Дунђера.

Током дана одржана су и такмичења у многим дисциплинама. У скоку у даљ из мјеста побједу је однио Радован Грозданић из Шавника, док је у скоку увис најбољи је био Зоран Шуковић из Гацка.

Одржана је и трка у џаку у којој је најбржи био Александар Крајишник из Пригренице код Апатина. Једна од атракција на "Невесињској олимпијади" увијек је и трка са јајетом у кашици гдје је побједу однио Радован Андрић из Невесиња.

У пењању на стуб најбржи је био Јован Ступар из Банатског Великог Села који се за осам секунди попео на стуб висок десет метара. Посјетиоци су могли уживати и у такмичењу скакања на мијех гдје је побједу однио Лука Парежанин из Билеће.

У потезању клипа најбољи је био Саша Станић из Пригренице код Апатина, а у бацању камена са рамена Милош Марковић из Руме.

Једна од најатрактивнијих дисциплина је потезање конопца у којој је побиједила екипа "Српски соко 1" из Невесиња.

"Невесињска олимпијада" почела је 6. августа и у оквиру манифестације одржана су бројна спортска такмичења, али и културни и привредни догађаји. Олимпијаду је синоћ свечано отворила премијер Републике Српске Жељка Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана