Више од 200 учесника у хуманитарној акцији "Трка из блока"

Срна
Више од 200 учесника у хуманитарној акцији "Трка из блока"

ПРИЈЕДОР - Хуманитарни догађај "Трка из блока", који је трећи пут у Приједору организовала хуманитарна организација "Срби за Србе", данас је окупио више од 200 тркача и бициклиста.

Учесници трке кренули су са Трга мајора Зорана Карлице и прешли релацију дугу 14 километара до манастира Клисина. Котизација за учешће износила је 25 КМ.

Предсједник Хуманитарне организације "Срби за Србе" Саша Вигњевић рекао је да је ове године трка најмасовнија и да је циљ прикупљање помоћи за вишечлане породице које помаже ова организација.

"У Приједору ћемо помоћи породици Иветић, гдје самохраном оцу четворо дјеце покушавамо да ријешимо стамбено питање и надам се да ћемо до краја године да успијемо у томе прављењем куће или куповином адекватне куће коју ћемо да прилагодимо за живот", изјавио је Вигњевић новинарима.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор, један је од редовних учесника ове хуманитарне акције, поздравио је одзив великог броја Приједорчана који на тај начин шаљу јасну поруку да су сви ту за суграђане којима је помоћ најпотребнија.

"Сваке године се одазовем, и раније када нисам био градоначелник долазио сам да подржим ову хуманитарну организацију у разним њиховим активностима и то је исправна и здрава прича", изјавио је Јавор.

Он је додао и да је град Приједор подржао и ову и друге манифестације коју организује удружење "Срби за Србе".

"Возим бицикл и посебно ме радује дионица пута до манастира која има посебно значење, као и цијела ова прича гдје се скупља добротворни прилог за породице којима је помоћ заиста потребна", поручио је Јавор.

Организација "Срби за Србе" настала је почетком 2006. године и у Републици Српској је само у овој години до сада прикупила више од 200.000 КМ.

Осим овог, највећи догађаји су турнири у брзом шутирању тројке, "тројка из блока", а они ће бити одржани ове године на 17 локација, што је само дио од око 250 догађаја планираних у овој години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана