Вирусом корона заражена два професора и средњошколац из Милића

Срна
Вирусом корона заражена два професора и средњошколац из Милића

МИЛИЋИ - У општини Милићи тренутно су регистрована четири лица заражена вирусом корона, од којих су у Средњошколском центру "Милутин Миланковић" позитивни два професора и један ученик, изјавио је Срни замјеник команданта Општинског штаба за ванредне ситуације Марко Савић.

Савић је, након састанка Штаба, рекао да је у Милићима 18 лица у изолацији и под здравственим надзором.

Он је указао да ће тај број бити и већи јер су јутрос стигли резултати за лица која су раније урадила тест на вирус корона, док су још двије особе тестиране и чекају се резултати.

- За ученика који је позитиван направљена је његова социјална мрежа контаката. Према препоруци Института за јавно здравство Републике Српске, када су позитивна два ученика или ученик и професор, комплетно одјељење се упућује у изолацију, што смо и урадили - нагласио је Савић.

Савић је напоменуо да ће данас бити урађена рјешења са јасним упутствима родитељима за спровођење самоизолације јер је ријеч о дјеци, којој је неопходна помоћ код обезбјеђивања услова за изолацију.

- Ситуација није у тој мјери алармантна, али, уколико дође до ескалације, онда може да буде проблем. Ми имамо велики број путника, доста професора ради и у другим школама и то се могло и очекивати, али не треба игнорисати ситуацију. Предузећемо све мјере да не би дошло до ширења заразе - рекао је Савић.

Он је навео да је упућен апел родитељима да поведу рачуна о дјеци ван школе када је ријеч о путовању од куће до школе, као и окупљањима у ваннаставним процесима.

На сједници Штаба упућен је апел грађанима да се уздрже од организовања приватних славља и забава, за које се препоручује да се одрже у кругу најближих, поштујући мјере које је предложио Институт.

Савић је подсјетио да је данас почела предизборна кампања, па је један од закључака данашњег састанка Штаба за ванредне ситуације да се поштују мјере - првенствено дистанце и броја људи који се окупљају на једном мјесту.

- Мислим да ће политички субјекти имати довољно свијести да своје активности, које планирају у оквиру овог процеса, спроведу у складу са мјерама које су препоручене - поручио је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана