Вилијамсон: Брчко је примјер успјешног суживота

Срна
Вилијамсон: Брчко је примјер успјешног суживота

САРАЈЕВО - Предсједавајући арбитар Арбитражног трибунала за Брчко Клинт Вилијамсон рекао је да је Брчко примјер успјешног суживота и да становници овог града не треба да се плаше новог оружаног сукоба.

Вилијамсон и супервизор за Брчко Мајкл Скенлан истакли су у разговору са руководством Брчко дистрикта да је Брчко примјер успјешног суживота који су ентитети дужни, према одредбама Коначне одлуке, недвосмислено подржати.

Они су нагласили да у том смислу јавне личности имају одговорност да допринесу миру и помирењу, те да у својим иступима требају пажљиво и одговорно бирати ријечи, саопштено је из ОХР-а.

На састанку је истакнуто да власти дистрикта морају убрзати реформе у области добре управе, развоја инфраструктуре и раста приватног сектора, те предузети кораке у борби против корупције и политичког покровитељства ако Брчко жели остварити свој потенцијал, обезбиједити просперитетну будућност и испунити услове потребне за потпуну имплементацију Коначне одлуке Арбитражног трибунала за Брчко.

Вилијамсон и Скенлан су у Сарајеву, између осталих, разговарали са предсједником Уставног суда Матом Тадићем, као и са низом амбасадора и других високорангираних дипломата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана