Викенд на Јахорини обиљежила спортска такмичења и сјајан провод

ГС
Викенд на Јахорини обиљежила спортска такмичења и сјајан провод

Иако је Јахорина позната по невјероватним стазама и најмодернијим инсталацијама вертикалног транспорта, планина је, поносно могу рећи, током претходних година постала синоним за забаву, првенствено спортског карактера, истакла портпарол Олимпијског центра Јахорна, Сања Ћеремиџић.

Она је додала да такву забаву посјетиоци ове планине могу пронаћи на платоу Пољице, гдје се одржава трећи по реду „Mozzart Teqvoly Winter Tour” турнир.

- Посебну радост нам причињава чињеница да се на нашој планини одржава велико финале овог турнира. Управо смо за најбоље, као домаћин и један од организатора овог догађаја, припремили ски-карте за побједнике финала, како би још више уживали на нашој планини, али и показали спортско умијеће на јахоринским стазама, не само на “teq” столовима. Сигурна сам да су сјајни скијаши, баш као што су и  teqvoly играчи - нагласила је Ћермиџићева.

Директор ACAR Events-a, Adni Challenger истакао је да је изузетно срећан што је на Јахорини, те што су тим који је први у БиХ направио овакав догађај на снијегу.

- Teqvoly као један нови спорт на нашим просторима темељи се на одбојци и стоном тенису, а игра се на посебном закривљеном столу, тзв. TEQ столу. Управо данас ћемо сазнати који је мјешовити тим био најбољи током четири етапе овог такмичења које је одржано на четири бх планине: сада на Јахорини, али и на Бјелашници, Влашићу и Понијерима у претходном периоду - рекао је Challenger.

Он је истакао да је овај тунрир у кратком временском року у потпуности освојио срца teq такмичара и љубитеља планине, који посебно уживају у узбуђењу и надметању у потпуно новој димензији овог спорта - на снијегу.

- План нам је да овај спорт добије на попиларизацији широм БиХ и да у будућности има своје представнике на Олимпијади -  изјавио је Challenger.

Олимпијску планину Јахорину је 72. дана скијања посјетило више од 280.000 скијаша, док је број пролаза достигао готово 2.200.000. Такмичарски викенд, на Јахорини уз Teqvolly турнир обиљежиле су и трке Red Bull Gome Run који је имао рекордан број такмичара, те Termag FIS Kup, Snow Art kup, које су привукле такмичаре из 20 различитих земаља.

Већ од 8. и 9. марта одржаће се Balkan FIS kup, док ће се 9. марта на Јахорини одржати већ другу годину за редом трка SkySnow. Дан након тога, 10. марта ова планина ће бити домаћин и првој

- Ревијалој трци у алпском скијању "Јахорина - Равна планина”, те традиционалној трци амбасадора под називом ДипломатСки која је заказана за 11. март. Исти дан 11. марта обиљежиће се и фантастична представа „Ђурологија“ у Олимпијском бару. За све даме поводом прославе Осмог марта. ће бити бесплатно цјелодневно скијање на овој планини - нагласили су из Олимпијског центра.

Мартовско скијање на јахоринским стазама међу скијашима и љубитељима ове планине познато је као најљепши период сваке зимске сезоне за уживање у сунцу, високом снијежном покривачу на беспријекорно уређеним стазама и пуном капацитету скијалишта када је ријеч о инсталацијама вертикалног транспорта.

- Дани су у мјесецу марту знатно дужи, заласци савршени, а дневно скијање, као и ноћно, феноменално. Благи температурни минус карактеристичан за овај мјесец обезбиједиће сјајне услове за скијање и потпуно уживање скијаша који на Јахорину и даље пристижу у великом броју, знајући да је наљепше скијање управо у овом мјесецу - истакли су из Олимпијског центра Јахорина.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана