Видовданском олимпијадом чувају сјећање на Битку живота

Срна
Видовданском олимпијадом чувају сјећање на Битку живота

Прњавор - У Кулашима код Прњавора данас се одржава 21. Видовданска олимпијада у знак сјећања на пробој Коридора и на 626 српских бораца са подручја ове општине који су погинули у протеклом рату.

Предсједник општинске Борачке организације Владо Живковић рекао је да су

борци са подручја општине Прњавор дали значајан допринос у пробоју Коридора, једној од најважнијих битака за стварање Републике Српске, названој и "битка живота".

"Прњавор је освјетлао образ када је у питању пробој Коридора. У знак сјећања на тај историјски догађај и 626 бораца са подручја општине који су дали своје животе за стварање Републике Српске 21 годину одржавамо олимпијаду у Кулашима, на којој се некадашњи саборци, али и нове генерације такмиче и друже", каже Живковић.

Живковић је подсјетио да су са подручја ове општине у борбама директно учествовале Прњаворска лака бригада и јединица "Вукови с Вучијака", док су на помоћном правцу дејствовали 27. моторизована бригада, посебне јединице полиције и дијелови инжињеријских јединица.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да је Видовданска олимпијада прилика да се преживјели поклоне сјенама свих 626 српских јунака са подручја ове општине, који су животе дали за одбрану Прњавора и стварање Републике Српске.

"Ова олимпијада је из године у годину све бројнија и потврђује да постоји начин да се људи окупљају и друже", рекао је Томаш.

Он је нагласио да ће општина Прњавор и у наредном периоду урадити све што може да подржи Борачку организацију, али и све друге организације које се баве питањима бораца.

Делегације локалне власти и Борачке организације присуствовале су помену и парастосу за погинуле борце из села Кулаши и Поповићи, а на спомен обиљежје у Кулашима положени су вијенци и цвијеће.

На данашњој Видовданској олимпијади учествује 25 екипа, а такмичења се одвијају у шест спортских дисциплина.

Проглашење побједника и затварање олимпијаде очекују се у касним вечерњим часовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана