Видовдан симбол отпора и идентитета српског народа

Срна

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Видовдан, крсна слава Војске Републике Српске, обиљежен је данас у Кнежици гдје је код спомен-обиљежја служен парастос погинулим борцима из одбрамбено-отаџбинског рата из Козарске Дубице.

Предсједник општинске Борачке организације Драгољуб Ћибић рекао је да је Видовдан симбол отпора и одбране идентитета српског рода, а да је на овај дан прије 28 година пробијен “коридор живота” који је спојио српски народ са матичном државом Србијом.

“Видовдан у Кнежици сваке године обиљежавамо молитвеним чином, данас са нешто мањим бројем људи због епидемије вируса корона. Одали смо почаст и помен нашој погинулој браћи из Кнешпоља, али и осталим борцима погинулим у отаџбинском рату из наше општине”, истакао је Ћибић.

Он је напоменуо да се Видовдан у овој општини обиљежава дводневним активностима, те да су јуче положене спомен-руже на 205 гробних мјеста погинулих бораца.

“Ми смо јуче са активистима Борачке организације на 58 гробаља положили 205 спомен-ружа погинулој браћи, а положили смо и цвијеће на сва спомен-обиљежја погинулим друговима из отаџбинског рата”, рекао је Ћибић.

Замјеник начелника општине Козарска Дубица Душан Дрљић наве је да је Видовдан симбол страдања српског народа.

“Овдје смо данас дошли да се сјетимо наших бораца, јунака, стваралаца Републике Српске, али не само из наше општине него и свих бораца из одбрамбено-отаџбинског рата који су животе дали за Републику Српску”, истакао је Дрљић.

Парастос код спомен-обиљежја, који је подигнут у помен на 36 страдалих бораца кнежичког краја, служио је парох Жељко Јевђенић, затим су бројне делегације положиле вијенце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана