Верица Тегелтија међу најбољим наставницима бивше Југославије

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД- Учитељ Основне школе "Иван Горан Ковачић" из Мркоњић Града Верица Тегелтија добитница је престижне награде "Најбољи наставник бивше Југославије", коју додјељује Асоцијација најбољих наставника под називом "Ан екс Ју" /ANN EX YU/.

Тегелтија је рекла Срни да јој је ово признање награда за дугогодишњи труд, рад и залагање.

"Вјеровала сам да ће доћи и тај дан, дан када ће неко препознати све што радим, да ћу једног дана добити признање од људи из струке. Поносно сам представљала своју школу, свој град, своју државу и, наравно, себе", прича Тегелтија.

Ова асоцијација проглашава најбоље према прецизно утврђеним критеријумима који подразумијевају реализацију образовних пројеката, успјехе на школским такмичењима, писање дидактичких средстава, стручних и научних радова, као и допринос локалној и региналној заједници.

Награду је освојило још 10 наставника из Републике Српске. Тегелтији је награда уручена прошли мјесец у Требињу на петој Регионалној конференцији наставника држава западног Балакана под називом "Свијет образовања брише границе", у организацији Асоцијације најбољих наставника бивше Југославије.

Конефренција је окупила 200 професионалаца, иновативних и посвећених лидера у области образовања из држава с простора бивше Југославије.

Тегелтија је у оквиру овог скупа учествовала и на Сајму образовних идеја, пријавила се за најбољи штанд под називом "Кад су цвјетале тикве" и за најоргиналније упаковану мотивациону поруку, у чему је и побиједила.

Према њеним ријечима, изглед штанда је привукао многе посјетиоце који су са одушевљењем жељели да у руци држе златни орах гдје се уједно и скривала мотивациона порука, а да би се прочитала прво се мора слупати орах.

"Пошто наша делегација образовања одлази у Индију, мали златни ораси путују са њима јер `Свијет образовања брише границе`", истакла је Тегелтија.

Ова вриједна учитељица из Мркоњић Града појаснила је да јој мотивација и инспирација за сав рад долази у учионици, у раду са ђацима, а престижна награда је сатисфакција и подстрек за даљи рад, будући да је пред њом још много планова и великих пројеката.

Тренутно ради на двије књиге, Цврчкова вјежбанка за други разред наставе природе и друштва и Путевима Првог свјетског рата Културно- умјетничког друштва "Петар Први Карађорђевић Мркоњић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана