Вељко Сандић девети на такмичењу младих физичара БиХ

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК- Матурант Гимназије у зворничком Средњошколском центру "Петар Кочић" Вељко Сандић освојио је девето мјесто на такмичењу младих физичара БиХ у Тузли, саопштено је данас из ове средњошколске установе.

На овом такмичењу, које је одржано протеклог викенда, учествовало је 14 ученика из Бањалуке, Градишке, Тузле, Сарајева, Бихаћа, Тешња и других градова БиХ, од којих је седам стекло право да се такмичи на међународној олимпијади младих физичара. Сандић је на такмичењу из физике у Републици Српској освојио друго мјесто, чиме је стекао право учешћа на такмичењу БиХ младих физичара.

Он је након повратка из Тузле рекао да се такмичење одржавало на класичан начин, уз поштовање епидемиолошких мјера, па је за разлику од прошлих онлајн такмичења било и дружења.

Сандић је рекао да је такмичење за њега било још једно лијепо искуство, као и да му је била посебна част и задовољство што је представљао своју школу.

Он је оцијенио да је организација такмичења била одлична, те пласираним ученицима за учешће на међународној олимпијади младих физичара честитао и пожелио много успјеха.

Из Средњошколског центра "Петар Кочић" захвални су Сандићу што је још једном достојно представљао ову установу.

Сандићу ће сутра у просторијама школе бити уручена диплома и награда за ученика генерације.

Он је рекао да ће уписати Електротехнички факултети у Београду, уз претходно полагање пријемног испита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана