Велики број грађана подржао хуманитарну акцију “Фолклор из блока”

Срна
Велики број грађана подржао хуманитарну акцију “Фолклор из блока”

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Хуманитарна организација “Срби за Србе” вечерас је пред пуним трибинама дворане “Славија” у Источном Сарајеву организовала хуманитарну акцију “Фолклор из блока” ради прикупљања средстава за радове на три куће у Херцеговини.

У хуманитарној акцији учествовала су Културно-умјетничко друштво /КУД/ “Братство” из Војковића, Српско културно-умјетничко друштво “Бошко Вујадин” из Касиндола, КУД “Славија” из Лукавице, као и КУД “Јахорина” из Трнова.

Представник организације “Срби за Србе” Марко Маунага рекао је новинарима да ова организација већ дуги низ година организује разне активности “из блока”, почевши од 2012. године, када је организована прва хуманитарна манифестација “Тројка из блока” у брзом шутирању тројки.

“Прије двије године дошли смо на идеју да широм Републике Српске организујемо хуманитарне концерте, почевши од Приједора, Козарске Дубице, Градишке, а вечерас и у Источном Сарајеву. У плану су концерти у Бијељини и Бањалуци”, навео је Маунага.

Он је напоменуо да је “Фолклор из блока” вечерас први пут организован у Источном Сарајеву с циљем да новац од улазница дозначе организацији “Срби са Србе”, која ће га искористити за помоћ социјално угроженим породицама.

“Средства која прикупимо биће уложена у реализацију пројекта у Херцеговини. Радимо три куће за породице Макара из Љубиња, те Братић и Миловић из Билеће”, нагласио је Маунага.

Члан КУД-а “Братство” Милица Чолић рекла је да ће се публици данас представити најмлађа група са катанком, Б ансамбл са играма из Владичиног Хана, док ће А ансамбл извести игре уз Шумадије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана