Велика заинтересованост туриста да Сретење проведу у Требињу

ГС
Foto: Агенције

ТРЕБИЊЕ - Директор требињске Туристичке организације Мирјана Путица рекла је данас Срни да влада велико интересовање туриста за посјету Требињу за празник Сретење, који се обиљежава 15. фебруара, те да су нарочито заинтересовани гости из Србије, што посебно радује јер у Требиње иначе највише туриста долази из ове земље.

Путица је навела да је већ сад велика попуњеност смјештајних капацитета у Требињу за сретењске празнике.

"Гости из Србије су увијек добродошли у Требиње, па и ове године очекујемо велику посјећеност нашем граду. Посебно радује та информација да гости из Србије за свој Дан државности - Сретење, највише желе да посјете Требиње", истакла је Путица.

Она је напоменула да ће сви гости, који дођу у оквиру промотивне акције "Сретење у Требињу 2024", од 15. до 18. фебруара имати низ погодности приликом кориштења туристичких услуга.

"Ипак, фокус је стављен нарочито на госте из Србије јер је сада имају слободне дане поводом државног празника, па смо жељели да их привучемо да мини одмор проведу у нашем граду", рекла је Путица, те додала да ће ове посјете бити значајне и за градски туризам јер је фебруар најслабији мјесец када је ријеч о туристичком промету.

Она је рекла да је промотивна акција за сретењске празнике покренута и ове године јер је лани била успјешна, пишу Независне.

"Сваки дан имамо доста упита, позива, мејлова заинтересованих о томе. Сви који дођу у требињски Туристички информациони центар добиће ваучере за кориштење туристичких услуга у том периоду", каже Путица.

Директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије /ЈУТА/ Александар Сеничић изјавио је раније да се грађани Србије за путовања ван земље током предстојећег Дана државности - Сретења, који се прославља 15. и 16. фебруара, највише интересују за Требиње, Будимпешту, Солун и Истанбул.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана