Величанствена колона прошла улицама Требиња

Срна
Величанствена колона прошла улицама Требиња

Требиње - Више стотина возила окићених српским тробојкама у километарској колони прошла је вечерас улицама града Требиња и приградским насељима обиљежавајући Дан Републике Српске и 25 година њеног постојања.

Грађани су се окупили у кругу бивше касарне "Лука Вукаловић" гдје се формирала величаствена, слављеничка колона возила, чији је организатор градска Борачка организација.


Предсједник Скупштине градске Борачке организације Петар Мишељић је рекао да је задовољан одзивом грађана које ни хладно вријеме није спријечило да изађу на улице и прославе Дан своје републике.

"Дан Републике Српске треба да поштујемо ради наших погинулих бораца који су своје животе уградили у њене темеље и ратних војних инвалида", рекао је Мишељић.

Он је поручио да ако не буде Републике Српске да неће бити ни Срба на овим просторима, истичући да младим нараштајима током школовања треба преносити истину и указивати на историјске чињенице протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

Окупљени грађани су имали најљепше жеље за Републику Српску међу којима су да живи у миру и слободи и да је сви заједно чувају.

Поводом Дана Републике Српске, градске улице, као и зграде и приватне куће су окићене заставама Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана