Вече умјетности у србачкој средњој школи: Таленти показали шта умију

Д. Ј.
Вече умјетности у србачкој средњој школи: Таленти показали шта умију

СРБАЦ - Многи србачки средњошколци посједују таленте које до сада нису могли показати друговима и професорима кроз редовну наставу, али су коначно добили прилику за то кроз Вече умјетности, које је ових дана организовано у холу школе.

Професорица Санела Видовић, која са педагогом Жарком Брканлићем води Савјет ученика, каже да је око 50 ученика припремило занимљиве перформансе и исказало сву своју креативност.

- Могле су се видјети и послушати њихове вокалне и глумачке изведбе, инструментални и фолклорни наступи и изложбе слика, односно умјетност у свим њеним облицима која је важна за друштвени живот заједнице и без које би свијет био сиромашнији - рекла је Видовићева.

Она је захвалила колегама професорима који су имали разумијевања за ђаке и пуштали их повремено са наставе, јер је организација захтијевала велики труд, а сав терет су, како каже, ђаци преузели на себе.

Огњен Миљевић, ученик првог разреда гимназије, каже да у слободно вријеме похађа школу глуме и жеља му је била да представи не само свој таленат, већ цјелокупан процес настајања представе.

- Приказали смо шта све мора да ради глумац на сцени, која је улога режисера и свих других који су укључени у стварање позоришног комада, а подршку на овој манифестацији су пружили и наши родитељи - рекао је Огњен.

Манифестацију је употпунио и школски хор са професорицом музике Мартином Котур, а публици се представило и неколико талентованих ученика који пишу поезију и прозу и који су освајали награде на републичким литерарним конкурсима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана