Ватрогасци у Требињу добили нову цистерну након 32 године

Срна
Ватрогасци у Требињу добили нову цистерну након 32 године

Требиње - Територијална ватрогасна јединица Требиње, након 32 године, добила је нову савремену цистерну вриједности 280.000 КМ, чију куповину су заједнички финасирали град Требиње и Ватрогасни савез Републике Српске.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић данас је, током званичне примопредаје возила, изразио задовољство што је након дуго година појачан возни парк Требињске ватрогасне јединице и додајући да се нада да ће ова цистерна ватрогасцима олакшати посао приликом гашења пожара који су чести на овим подручјима.


Он је додао да је град Требиње обезбиједио и 150.000 КМ за изградњу ватрогасног дома у Засад пољу код Требиња.

Командир ватрогасне јединице Требиње Данко Вуковић каже да ће им цистерна бити од великог значаја, јер су располагали са половним возилима, напомињући да су ватрогасци спремно дочекали пожарну сезону.

Он се захвалио Ватрогасном савезу Републике Српске на помоћи при опремању Требињске ватрогасне јединице и на обећању да ће сљедеће године купити још једну цистерну са дуплом кабином - навално возило коју никада до сада нису имали.

"Раније смо добили и возило за удесе, што нам омогућава да брже реагујемо, јер су некада секунде у питању да би спасили људске животе", каже Вуковић.

На подручју Требиња пожари често букте и по неколико дана, али захваљујући пожртвованошћу ватрогасаца који данима и ноћима не долазе са пожаришта својим кућама, до сада није изгорио ниједан објекат нити је било људских жртава.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана