Ватрогасци настављају да се боре против ватрене стихије на депонији

Срна
Ватрогасци настављају да се боре против ватрене стихије на депонији

КОТОР ВАРОШ- Припадници Територијалне ватрогасне јединице Котор Варош и њихове колеге из Бањалуке и данас гасе пожар на дивљој депонији у Дуратовцима.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Котор Варош Данијел Ђурић рекао је да је пожар захватио више од 10.000 квадрата и да ће тешко бити стављен под контролу прије викенда.

-Пламен није велики, али је проблем што облак дима стално куља и не иде увис, већ се разлијеже. Површински дио пожара ћемо угасити, међутим проблем је тај подземни. Кад буду створени услови, односно угашена ватра на површини, уколико буде ријеч о мањој дубини, онда ћемо то рјешавати натапањем, а ако буде већа морамо засипати земљом - истакао је Ђурић.

Из Комуналног предузећа (КП) "Бобас" нагласили су да је узрок пожара људски фактор.

-Депонија је затворена још 2009. године, инспектор је донио рјешење да се тамо не одлаже смеће него да га возимо у Рамиће. Међутим, депонија није санирана и грађани и даље илегално одлажу тамо отпад. Сваке двије године највјероватније неко потпали ватру на депонији - поручио је директор КП "Бобас" Слободан Јурић.

У близини пожаришта нема кућа.

-Депонија је из седамдесетих година, а иако је затворена када је почео одвоз смећа у Рамиће, грађани и даље тамо одлажу отпад, чак га остављају и путем до депоније - додао је Јурић.

Руководство КП "Бобас" поднијело је пријаву Полицијској станици Котор Варош захтијевајући спровођење истраге и адекватно санкционисање појединаца који су, према њиховим тврдњама, намјерно изазвали пожар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана