Ватра прогутала дио зграде у Сребреници

Крстина Ћирковић
Ватра прогутала дио зграде у Сребреници

Сребреница - Пожар који је у недјељу увече избио у поткровљу осмоспратнице у сребреничком насељу Баратова прогутао је комплетну кровну конструкцију и неколико станова те озбиљно оштетио већи дио зграде.

У пожару није било повријеђених, а из кабинета начелника Сребренице Младена Грујичића најавили су помоћ у збрињавању станара који су остали без крова над главом те санирању штете на згради у којој има 36 станова.

Пожар је највјероватније избио на вентилационом отвору, који станари користе умјесто димњака. Ватра је захватила дрвене греде, а затим се проширила на кровну конструкцију и неколико станова у поткровљу.

Командир сребреничке Ватрогасне јединице Изет Суљановић рекао је да је ватра букнула око 19 часова.

- Пожар је угашен око 22.30 часова, а изгорјело је неколико станова и комплетна кровна конструкција. Причињена је велика материјална штета и у становима на нижим спратовима који нису били захваћени ватреном стихијом, јер је коришћена велика количина воде приликом гашења - рекао је Суљановић.

Захваљујући брзој интервенцији полиције станари су на вријеме евакуисани и на срећу нико није повријеђен.

Александар Симић, један од станара, каже да се у згради осјетио дим и да је, највјероватније, дошло до запаљења неког од димњака, а ватра се брзо проширила на читав кров и захватила неколико станова у поткровљу. Каже да је успио спасити нешто гардеробе, а остало је све изгорјело.

Начелник Сребренице Младен Грујичић, који је и сам присуствовао гашењу пожара, формирао је јуче стручну комисију која ће утврдити у каквом се стању налази зграда.

Шеф његовог кабинета Владан Миловановић рекао је да ће комисија процијенити штету и сачинити предрачун потребних радова за санирање оштећења.

- Општина ће пружити помоћ у привременом збрињавању породица чији су станови изгорјели. Из буџета ћемо издвојити приоритетно новац за реконструкцију крова, а затим ћемо, у складу са могућностима и договором са станарима, пружити помоћ у санирању оштећења - рекао је Миловановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана