Ватра код Братунца угашена, код Сребренице се шири

Срна
Foto: РТРС

БРАТУНАЦ- Шумски пожар у селу Каићи код Братунца угашен је, а у Националном парку "Дрина" у сребреничкој мјесној заједници Лука је још активан и шири се

Према информацији из Територијалне ватрогасно-спасилачке јеинице Братунац, пожар у Каићима угашен је синоћ око 20.30 часова, а изгорјела су око три хектара бјелогоричне шуме.

Ватрогасци су по изласку на терен поред пожаришта затекли тијело старијег мушкарца.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности у општини Сребреница Адем Мехмедовић рекао је Срни да је пожар на локалитету Пољанци-Стари град у мјесној заједници Лука изнад кањона Дрине на неприступачном терену захватио јаруге и литице и да то онемогућава његово гашење.

- Ватрогасци, радници Шумског газдинства и Националног парка "Дрина" спречавају ширење ватре тамо гдје је могуће приступити, али без хеликоптера и кише не може се угасити - истакао је Мехмедовић.

Он је навео да је јуче затражена помоћ од Оружаних снага БиХ, али да још није стигао одговор, док је хеликоптер Републике Српске јуче гасио овај пожар, али је због хитности упућен да гаси пожар на Мајевици.

Мехмедовић је нагласио да пожар пријети предратним дрвеним објектима које су користили сточари, али и станишту Панчићеве оморике које још није захваћена ватром.

Он је рекао да се данас очекује помоћ хеликоптера на гашењу овог пожара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана