Ватра гута пашњаке између Билеће и Требиња, мјештани страхују за куће

М. Л.
Ватра гута пашњаке између Билеће и Требиња, мјештани страхују за куће

Билећа - Пожар који поново букти на територији између Билеће и Требиња прогутао је на стотине хектара пашњака, а становништво насељено свега километар од мјеста пожара даноноћно дежура у страху да ватра не дође до кућа.

Мјештани билећког села Мириловићи, чија домаћинства су удаљена километар и по од мјеста на коме је у петак избио пожар, кажу да све наде улажу у ватрогасце.

Чедомир Капор из Мириловића истиче да, иако ватра још није дошла до кућа, страх је завладао међу становницима.

- Увијек од нечега стрепимо. Пожар је још далеко од моје куће, али нећу бити миран све док не буде угашен - рекао је Капор.

И његове комшије истичу да им није свеједно да гледају како се пожар шири.

Кажу, ноћ је неизвјесна, па дежурају на смјену, да буду спремни, ако затреба, да бране своје куће. Највећу штету, кажу, трпе сточари, јер немају гдје стоку истјерати на испашу.

Старјешина територијалне ватрогасне јединице Билећа Радомир Радмиловић истиче да су током дана појачали екипе на терену и да настављају борбу са ватреном стихијом која се креће у правцу села Мириловићи и села Брани До.

- Ватрогасци су на терену, покушавају пожар да ставе под контролу. На правцу пожара према Мириловићима ангажовали смо још једну екипу - рекао је Радмиловић и додао да неприступачан терен додатно отежава посао ватрогасцима.

Шеф Одсјека за цивилну заштиту у општини Билећа Душан Вујовић каже да све упућује на то да је пожар подметнут.

У Мостару и Чапљини у протекла 24 часа забиљежено је чак девет пожара, а до затварања овог броја "Гласа Српске" пожар између Билеће и Требиња није био угашен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана