Васо Поповић. свештеник из Бијељине: Медаља велика част и обавеза

Љ. А.
Васо Поповић. свештеник из Бијељине: Медаља велика част и обавеза

Бијељина - Војни свештеник Васо Поповић из Бијељине, којег је предсједник РС Милорад Додик одликовао Медаљом заслуга за народ, рекао је да ће с љубављу наставити да се бави хуманитарним и духовном радом.

Ово признање Поповићу је уручено поводом Дана Републике.

- Сматрам да вриједног и честитог човјека који је увијек спреман да пожртвовано ради у интересу Српске треба наградити и тако истаћи његов рад као добар примјер који ће позитивно утицати на многе људе подстичући их да и они вриједно раде на пољу напретка и јачања РС. У складу са тим увјерењима сматрам војног свештеника Васу Поповића достојним овог одликовања које му уручујем - рекао је Додик приликом додјеле одликовања.

Поповић је један од оснивача хуманитарног удружења "Братство и сестринство Пресвете Богородице Тројеручице Српске православне цркве Епархије зворничко-тузланске Бијељина". Такође, један је од оснивача Школе иконописа "Одигитрија" ове епархије.

- Ово признање је за мене велика обавеза и част. Обавеза да наставим даље са радом с циљем добробити грађана, а част јер је мој досадашњи рад држава оцијенила високом оцјеном - поручио је Поповић._

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана