Васкршња туцијада у порти бродског Храма окупила 43 такмичара

Срна
Васкршња туцијада у порти бродског Храма окупила 43 такмичара

БРОД - У порти Храма Покрова Пресвете Богородице у Броду данас је одржана Васкршња туцијада, а награда за најтврђе јаје, међу 43 учесника, припала је Саши Субашићу.

Туцијаду је организовала Светосавска омладинска заједница са Црквеном општином Брод.

Предсједник Светосавске омладинске заједнице Давор Бардак рекао је да тај лијепи обичај из године у годину окупља све више учесника, прије свега дјеце и младих.

“Циљ нам је да младима приближимо православну вјеру, цркву и бичаје и да заједно учествујемо у молитвеном обиљежавању Васкрсења Господњег”, рекао је Бардак.

Он је напоменуо да су вјерницима након светог богослужења у храму Покрова Пресвете Богородице дијељена васкршња јаја.

Бардак је додао да су чланови Светосавске омладинске заједнице, уз помоћ суграђана обезбиједили 40 пакета прехрамбених производа и уручили их пред Васкрс социјално-угроженим породицама из Брода.

Он је напоменуо да су поводом васкршњих празника организовали поклоничко путовање у манастир Светог Илије у Крупи на Врбасу, гдје су се поклонили моштима Свете Матроне Московске.

Богослужењу је јутрос присуствовао и начелник општине Брод Зоран Видић, који је након тога са окупљених вјерницима подијелио радост празника, учествовао у туциајди, те упутио васкршњу честитку.

у туцијади је друго мјесто освојила Тамара Петрушић и треће Слађана Шарић, а за најуспјешније учеснике обезбијеђене су пригодне награде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана