Вања самостално дише, помјера руку и ногу

А. Ј. Р.
Вања самостално дише, помјера руку и ногу

Котор Варош - Осамнаестогодишњи Вања Пејаковић из Котор Вароша, који је на екскурзији у Италији повриједио вратни пршљен током скока у плитку воду, полако се опоравља, а његовој породици и даље је потребна помоћ хуманих људи за наставак лијечења.

Вања се у италијанској болници налази од краја маја, а тамо ће морати да остане још најмање шест мјесеци. Његови родитељи стално су с њим и ишчекују добре вијести.

- Помјера помало десну руку и ногу, самостално дише већ седам-осам дана, тако да више није прикопчан на апарате. Има напретка - рекао је Вањин отац Саша Пејаковић.

Док се овај храбри младић бори за опоравак, његови суграђани прикупљају новац за лијечење. Организују бројне догађаје, а которварошки Црвени крст је почетком јула у сарадњи с компанијом "м:тел" активирао хуманитарни број.

- Број 1416 ће бити активан до 31. јула, а пресјек стања је рађен 12. јула и до тада је прикупљено око 21.000 КМ - рекао је секретар Црвеног крста Борислав Брборовић.

Сваки позив на 1416 вриједан једну марку помоћи ће Вањи да се што прије опорави и врати кући, због чега апелују на грађане да буду хумани и позову наведени број.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана