Усвојен урбанистички план града Бијељине и насеља Јања

ГС
Усвојен урбанистички план града Бијељине и насеља Јања

БИЈЕЉИНА - Скупштина града Бијељина усвојила је данас Урбанистички план града и насеља Јања, чиме су стечени услови за усвајање нижих урбанистичких докумената, односно регулационих планова, којима ће бити омогућена даља изградња у Бијељини, рекао је градоначелник Мићо Мићић.

Он је навео да је већина одлука уврштена на дневни ред Скупштине као вид помоћи привреди због новонастале епидемиолошке ситуације. 

"Прије свега, усвојена је одлука о помоћи 'Водоводу и канализацији' у износу од 430.000 КМ. На овај начин ће бити отплаћен дио обавеза градског водоводног предузећа по основу кредита према Европској банци за обнову и развој, чиме ће бити створени услови да се убрзо снизи цијена воде. У преговорима смо са Владом Републике Српске како да преостали кредит 'Водовода' отплатимо, а да цијена воде у Бијељини, од 1. септембра, буде смањена за 20 или 30 одсто", рекао је Мићић новинарима на паузи скупштинског засједања. 

Он је навео да се сада тражи модел којим би цијена воде, заједно са канализацијом, износила око једну КМ по метру кубном, али да се не оптерети додатно 'Водовод', како би уредно могли наставити да отплаћују своје обавезе. 

Мићић је напоменуо да је Бијељина из Фонда солидарности добила око 2.100.000 КМ за помоћ предузећима чије је пословање било угрожено за вријеме пандемије, односно ванредног стања. 

"Та средства ће бити искориштена за помоћ 'Водоводу' у отплати кредита, али и за измирење дугова по основу комуналних накнада осталих предузећа. Један дио ових средстава је већ уплаћен Болници 'Свети врачеви' приликом проширења капацитета ковид болнице, а у случају потребе, за ову намјену биће издвојено још новца", рекао је градоначелник Бијељине. 

Мићић је рекао да је, у оквиру мјера помоћи привреди због вируса корона, данас усвојена и одлука о комуналним таксама којом су градски предузетници који за пословање користе јавне површине /постављање љетних башти, излагање робе, киосци, тезге итд/ ослобођени плаћања таксе у потпуности за период од марта до јуна. 

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић рекао је да је 38. сједница протекла у конструктивној и радној атмосфери. 

"Донијели смо веома важне одлуке које су у интересу како грађана, тако и функционисања привредних субјеката. Извршене су и одређене смјене и именовања, а ријеч је о квалитентим кадровима који су именовани на нове функције у Градској управи и предузећима", рекао је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана