Усвојен ребаланс буџета града Требиња у износу од 28.751.000 КМ

Срна
Усвојен ребаланс буџета града Требиња у износу од 28.751.000 КМ

Требиње - Скупштина града Требиње усвојила је данас ребаланс буџета града за ову годину у износу 28.751.000 КМ, што је за 26,27 одсто или за шест милиона КМ више у односу на усвојени буџет у децембру прошле године.

У буџет су уврштена и кредитна средства у износу од 6.340.000 КМ, која ће бити искориштена за покриће прошлогодишњег дефицита од 2.529.000 КМ, судске пресуде од 1.628.000 и капиталне инвестиције у износу 2.183.000 КМ.


Ребалансом буџета предвиђене су капиталне инвестиције у вриједности 6.252.820 КМ.

Шеф посланичког клуба СНСД-а Гордан Мишељић истакао је да је ребаланс инвестициони, о чему говори и знатно повећање средстава за капиталне инвестиције у односу на претходне године.

Мишељић је истакао да ће смањења појединих грантова бити надокнађена кроз новоосновани Фонд солидарности који ће, поред социјалних давања, обухватити и капиталне инвестиције, што ће допринијети да Требиње у овој години постане велико градилиште.

Одборник СНСД-а Благоје Шупић каже да је кредит "плод рада" претходне градске власти, која је оставила милионски дефицит.

"Овим се покушава у инвестиционом дијелу урадити више пројеката који нису урађени током претходне власти јер су тада средства трошена за текуће расходе – посебно плате, а не за инвестиције", додао је Шупић.

Одборник СНСД-а Милица Ијачић рекла је да није тачна тврдња одборника опозиције да је грант за инвалиде смањен.

"Он јесте смањен у буџету, али се дотира као и остали грантови из Фонда солидарности", навела је Ијачићева.

Шеф посланичког клуба ПДП-а Љубиша Крунић истакао је да је ребаланс буџета оволики због кредитног задужења које је прекомјерно, несхватљиво и непотребно.

Он је нагласио да Клуб одборника ПДП-а неће подржати овакав ребаланс.

Његов партијски колега Зоран Анђушић предложио је да буду изграђене пјешачка и бициклистичка стаза, посађени дрвореди од такозване Мандићеве зграде до Дражин дола, те изграђена камена ограда код Каменог моста, што није усвојено.

"Тренд негативног односа према нашим стратешким гранама се наставља. У односну на нацрт буџета, још су више смањена издвајања за културу, спорт, пољопривреду, социјална давања, вјерске објекте", рекао је Анђушић.

Одборници су усвојили одлуку да угоститељи који раде након радног времена и у том периоду пуштају прегласну музику, буду кажњени казном од 400 до 600 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана