Усвојен буџет града Источно Сарајево за наредну годину

Срна
Усвојен буџет града Источно Сарајево за наредну годину

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас буџет за наредну годину у износу од 11.214.431 КМ, што је повећање од око 900.000 КМ у односу на нацрт.

У оквиру овог буџета планирана су и неутрошена намјенска средства из ове године од 933.958 КМ, а ријеч је о кредитним средствима за пројекте који ће бити реализовани у 2020. години због специфичности пројеката и реализације.

Градоначелник Ненад Вуковић истакао је да је буџет реалан и остварив, те да то показује да се Градска управа одговорно понаша према средствима грађана.

Вуковић је навео да су средства за Аграрни фонд у износу од 200.000 КМ нова позиција у буџету, као и средства у износу од 350.000 КМ за Градски радио и телевизију.

Он је истакао да су планирана и средства за субвенцију јавног градског превоза од око 300.000 КМ, а из тих средстава биће финансиран и бесплатан превоз дјеце на Јахорину у оквиру Пројекта бесплатног скијања.

Према његовим ријечима, на захтјев Полицијске управе Источно Сарајево у буџету за наредну годину обезбијеђена су средства за наставак развоја система видео-надзора који већ даје добре резултате.

"Највећи успјех овог буџета јесте што смо успјели да обезбиједимо кроз плате Територијалној ватрогасној јединици повећање од 15 одсто јер раде у отежаним условима", рекао је Вуковић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дамјан Шкипина рекао је да је ова странка уложила десетак амандмана на буџет града укупне вриједности око 200.000 КМ, што је око пет одсто укупних буџетских средстава, те да ниједан није прихваћен, додавши да су због тога били против буџетског усвајања.

Он је истакао да су у својим амандманима тражили средства за Матичну библиотеку у износу од 7.000 КМ, за постављање вјештачких избочина и вибрационих трака 20.000 КМ, да се не смањују за субвенцију за градски превоз, те да се ријеши проблем паса луталица и да се издвоји још 50.000 КМ.

"Тражили смо да се издвоји 30.000 КМ за Војничко гробље на Сокоцу, 20.000 КМ за одржавање Рукометног купа свесрпских земаља и ништа није прошло", навео је Шкипина.

Шкипина је навео да је Скупштина града данас поништила одлуку о преносу надлежности на Аутобуску станицу са града на општину Источна Илиџа.

Он је појаснио да је Скупштина града прије пола године уступила Источној Илиџи Аутобуску станицу, а након промјене скупштинске већине у овој општини данас је поништена та одлука и то је поново враћено у надлежност града.

Шкипина је оцијенио да се може видјети да у оним општинама гдје је начелник из СНСД-а или других партија град односи крајње некоректно и маћехински, нагласивши да се такав однос не смије наставити јер град у свом саставу има шест општина и све морају бити подједнако заступљене.

Одборници су данас разријешили вршиоца дужности директора Градског радија Сњежану Мачар, а за новог вршиоца дужности директора именовали Марка Сикиму.

Са дневног реда скинута је информација о стању у области спорта на подручју града у 2017/2018. години, а усвојени су Програм рада Скупштине града и Програм рада Градске управе Источно Сарајево за идућу годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана