Успјела акција “Миленијума”: Пакетићи вратили осмијех на лица 317 малишана

Д. Ј.
Успјела акција “Миленијума”: Пакетићи вратили осмијех на лица 317 малишана

СРБАЦ - За 317 дјеце из породица слабијег имовног стања и вишечланих породица уручени су поклон пакетићи у склопу традиционалне акције “Један слаткиш - једно дијете” коју је 18. годину заредом организовала Невладина организација “Миленијум” из Српца.

Извршни директор “Миленијума” Санела Видовић рекла је да је више стотина јавних и приватних предузећа и грађана подржало акцију куповином слаткиша или новчаним донацијама.

- Кутије за слаткише биле су мјесец дана постављене на неколико локација у граду и одзив је заиста био импресиван. Многа дјеца живе у тешким условима и не би добила пакетић да им то нисмо омогућили, тако да је ова акција оправдала своје постојање - рекла је Видовићева.

Списак дјеце којој су уручени пакетићи формиран је на основу евиденције корисника услуга Центра за социјални рад Србац.

- Ријеч је углавном о дјеци чији су родитељи незапослени или су дјеца самохраних родитеља, као и они са сметњама у развоју. Успјели смо уручити пакетић за свако дијете са нашег списка, а средства која су остала неискоришћена ћемо искористити да их обрадујемо за неки од наредних празника - рекла је социјални радник Мирјана Драгосављевић.

Организацију акције подржали су и Црвени крст, Удружење грађана Ц.Е.З.А.Р. и Савјет ученика Центра средњих школа “Петар Кочић” Србац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана