Ускоро продаја нових 70 локација на Зеленгори

Срна
Foto: Срна

ЗЕЛЕНГОРА- Начелник општине Калиновик Радомир Сладоје најавио је да ће почетком септембра бити објављена продаја првих 70 од укупно нових 100 локација у будућем туристичком комплексу на Зеленгори.

Сладоје је након састанка са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем подсјетио да је у претходно продато 35 локација на Зеленгори.

"Ради се о пројекту од великог значаја за нашу општину, али и будућност Републике Српске, посебно Херцеговине", рекао је Сладоје.

Он је истакао да је са Вишковићем договорено да пројекат електрификације туристичког комплекса финансира "Електропривреда", а регионални пут Јавно предузеће "Путеви Републике Српске".

"Водоводну и канализациону мрежу урадиће локална заједница заједно са својим комуналним предузећима", додао је Сладоје.

Он је навео да је завршава асфалтирање 5,5 километара пута од Калиновика ка Добром Пољу, односно путне комуникације која повезује Калиновик са Сарајевом.

"Асфалтиран је и километар и по локалних путева, а ускоро ће бити расписана још два тендера за асфалтирање, тако да ће у овој години бити асфалтирано 13 километара путева у општини Калиновик", истакао је Сладоје.

Сладоје је са предсједником Владе Републике Српске посјетио локацију на којој је планирана изградња туристичког комплекса на Зеленгори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана