Ускоро бициклистичко-пјешачка стаза Требиње-Јазина, најатрактвнија у региону

Срна
Ускоро бициклистичко-пјешачка стаза Требиње-Јазина, најатрактвнија у региону

ТРЕБИЊЕ- Настављено је уређење бициклистичко-пјешачке стазе Требиње-Јазина дуге 15 килиометара, која ће бити најатрактвнија у региону због природних љепота, као и туристички значајних локација поред којих пролази, међу којим је Студенац /Римски мост/, Стари град Мичевац и пећина Млиница.

Стаза иде трасом којом је некада ишла ускотрачна жељезница, популарни "Ћиро", наводе из Планинарског друштва "Вучји зуб" и истичу да је механизација дошла до дијела гдје је у дужини од више од 200 метара потпуно затрпана бивша пруга, тако да ће требати много труда да се тај дио уреди.

"Након тог дијела преостаје дио који је већином зарастао у шибље и мање дрвеће до моста преко језера. По завршетку радова, добијамо без сумње најљепшу стазу у региону", објављено је на страници Планинарског друштва "Вучји зуб".

Планинари истичу да је стаза врло атрактивна због природних љепота и напомињу да траса скоро цијелом дужином иде непосредно уз воду, прво уз ријеку Требишњицу, а касније поред Горичког језера и на крају поред ријеке Сушице.

Укупна дужина је 15,2 километра у једном правцу. Почетак стазе је код улаза у тунел у насељу Мокри долови у граду Требињу, а крај код мотела "Јазина" гдје се налази и популарно купалиште на ријеци Сушици.

Пројекат реализује Развојна агенција града Требиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана