Ускоро асфалтирање пута ка Пријечанима

Д. С.
Ускоро асфалтирање пута ка Пријечанима

Бањалука - Изградња пута од Траписта према насељу Пријечани у дужини од око 400 метара могла би да почне кроз мјесец или два.

Рекао је ово “Гласу Српске” начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић.

- Тендер за изградњу пута у насељу Пријечани је у току. Идућих дана очекујемо отварање понуда, а одмах затим и почетак радова - рекао је Новаковић.

Додао је да, ако не буде жалби и примједби на јавну набавку, изградња пута ће сигурно почети у првој половини ове године.

Градска управа је за изградњу 400 метара пута из буџета града издвојила 600.000 КМ.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Небојша Тојагић рекао је да је пут животно питање цијелог насеља, јер је прије неколико година проглашен приоритетом.

- Годинама жељно ишчекујемо изградњу тог пута, али, нажалост, мало шта да је урађено о том питању. Почетак изградње тих 400 метара пута, иако уопште неће стићи до табле овог насеља, једва чекамо - истакао је Тојагић, додајући да је боље почети икад него никад.

Међутим, мјештани су од градских власти тражили да тих 400 метара пута буде направљено поред школе због дјеце, која на путу до школе немају ни тротоара, али, како кажу, то није уродило плодом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана