Усијани телефони Хитне у Бијељини, за Шлеп-службу нема предаха

Љ. А.
Усијани телефони Хитне у Бијељини, за Шлеп-службу нема предаха

Бијељина - Ниске температуре ваздуха које се посљедњих дана у Семберији спуштају и до минус 16 степени Целзијуса проузроковале су бројне проблеме.

Становници у овом дијелу Српске ненавикнути на овако хладне дане, боре се како знају и умију, а дежурне службе имају пуне руке посла. Посљедњих дана усијао се и телефон Службе хитне помоћи бијељинског Дома здравља, јер се многи грађани обраћају за помоћ.

- Због поледице је посебно тешко пјешацима, па је евидентиран и већи број грађана са преломима. Само сам у току једне смјене имао шест таквих интервенција - рекао је љекар Александар Стевановић.

Са већим бројем интервенција сусрећу се и ватрогасци.

- На терен посљедњих дана најчешће одлазимо због паљења електроинсталација, димњака и контејнера - казао је старјешина Територијалне ватрогасне јединице Миле Спасојевић.

Усљед ниских температура кварова је било и на водоводној мрежи, а из бијељинског предузећа "Водовод и канализација" упозоравају грађане да заштите одводе како не би дошло до веће штете.

- Имали смо већу интервенцију у једној згради, али су наши радници успјели санирати квар - рекао је портпарол овог предузећа Стојадин Кнежевић и савјетовао грађанима да водомјере заштите стакленом вуном, стиропором или неком другом врстом изолације.

Портпарол "Електро-Бијељине" Слободан Ђаламић каже да су годишњи ремонти завршени на вријеме, што је дало ефекте и у овим временским условима, па грађани имају несметано напајање струјом.

Секретар Ауто-мото друштва "Сигурност" Слободан Вујић је казао да је камион за шлепање возила нон-стоп на терену. Због ниских температура заледио је и канал Дашница, а такву слику не памте дуго ни најстарији становници овог града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана