Уручени ваучери породицама са четворо и више дјеце

Срна
Foto: Срна

МОДРИЧА- У Модричи су данас уручени ваучери за набавку школског прибора за 322 ученика основних и средњих школа и студенте из породица са четворо и више дјеце на подручју ове општине.

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић рекао је да је из локалног буџета обезбијеђено 9.660 КМ помоћи за школовање дјеце из 132 породице.

“Општина Модрича у сарадњи са Удружењем родитеља са четворо и више дјеце жНада четириж трећу годину организује подјелу ваучера за набавку школског прибора, чија је појединачна вриједност 30 КМ за свако дијете које се школује”, рекао је Радуловић новинарима.

Он је навео да се подјела ваучера спроводи у оквиру пронаталитетне политике у Модричи.

Радуловић је напоменуо да је општина обезбиједила стипендије за све студенте из породица са четворо и више дјеце.

“Обезбиједили смо бесплатан боравак у обданишту дјеци из породица са четворо и више дејце под условом да су остала дјеца малољетна или се школују”, рекао је Радуловић и додао да се сваке године, поводом Дана општине, са по 300 КМ награде мајке које су у претходној години родиле треће или наредно дијете.

Предсједница удружења “Нада четири” Тања Писаревић рекла је да има продица у којима један или оба родитеља нису запослени, па је таквим породицама свака подршка драгоцјена.

Према њеним ријечим, удружење има 137 активних чланова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана